Menystruktur

Sist oppdatert: Dec 18, 2014 10:57AM CET
Websidene → Vis strukturen til websidene

Bygge menystruktur
Først bygges menystrukturen opp. Dette gjøres ved å legge til menypunkter som er beskrevet under.

Verktøybokser

Under ser du et sett med hurtigfunksjoner tilknyttet byggingen av menystrukturen.

1. Legge til menypunkt

2. Redigere menypunkt

3. Sett siden som landingsside

4. Vis/skjul menypunkt

5. Forhåndsvisning

6. Fjerne menypunk

Legg til menypunkt

1. Velg ‘Websidene’ og ‘Vis strukturen til websidene’.

2. Klikk på menypunktet OVER der du ønsker å sette inn et nytt menypunkt. Her ønsker vi å sette inn et menypunkt under ‘Jenter 95/96’ og markerer det menypunktet (som blir rød ved markering).

3. Klikk på ikonet med plusstegn. En ny dialogboks dukker opp.

4. Skriv inn tittelen på menypunktet.

5. Under ‘Velg type’ velges ønsket kriterie for menypunktet (hva som skjer når du klikker på menypunkter på siden).

- Standard side. Denne velges til vanlige sider hvor du legger til innhold og nyheter.
    Mellomrom (Spacing) på menypunktet som er en ‘usynlig tittel’ for menyen. Selve             menypunktet du velger ‘Spacing’ for synes ikke i frontend men resten av menyen vises.
    Brukes dersom du ønsker et mellomrom / opphold i menystrukturen din.

- Menyekspander. Denne velges som en plassholder eller ‘overskrift’ for flere valg under.
    Lenke til internside.
    Lenkes direkte til valgte internside
    - Lenke til eksternside. Lenkes direkte til valgte eksternside. Typisk kamper og resultater.

6. Klikk lagre og lukk.

7. Du har nå fått ett nytt menypunkt i strukturen på venstre side.

Sortere rekkefølgen på elementene i sidestrukturen
Denne oversikten viser sidestrukturen på websiden og gir deg mulighet til å endre rekkefølgen på strukturen. For eksempel har du lagt til et nytt menypunkt under ‘Håndball’. Dette menypunktet legger seg nederst i menystrukturen under ‘Håndball’. Du kan enkelt flytte menypunktet slik at det legger seg der du ønsker. Under viser vi hvordan dette gjøres.

1. ‘Vis strukturen til websiden’ klikk på ikonet ‘Sorter rekkefølgen på elementer i sidestrukturen’ og du ser en oversikt over strukturen på websiden.

2. Finn frem til menypunktet du vil endre rekkefølge på.

3. Klikk på piltastene til høyre for å endre rekkefølgen.

4. Klikk ‘Lagre’.

I eksemplet under flyttes menypunktet ‘Dommere’ over ‘Lagsider’.

1. Finn menypunktet ‘Dommere’. I frontend ses samme menypunkt nederst under ‘Meny’.

2. Ved å klikke på piltasten endrer du rekkefølgen på menypunktet. I dette tilfellet flyttes det opp. Menypunktet som flyttes blir gult.